JM-Kuntosali

Saliltamme löytyvät maailman tehokkaimmat harjoitusvälineet eli levytangot, vapaat painot ja kahvakuulat. Näiden lisäksi löytyvät myös mm. taljat, kuntopyörät ja soutulaitteet. Kalustomme soveltuu kaikille; aloittelijoista jo pidemmälle ehtineisiin treenaajiin. Oletpa siis missä kunnossa tahansa, olet aina tervetullut meille!

Henkilökuntana salilla hääräämme me: Jani ja Marjo. Jani on kotoisin Oulusta ja Marjo Pyhäjärveltä. Haapajärvisiä olemme olleet vuodesta 2007. Perheeseen kuuluvat myös 11-vuotias Jesse ja 9-vuotias Olga. JM Kuntosali avattiin lokakuussa 2010. Marjo ja Jani kilpailevat molemmat kahvakuulaurheilussa.

Kuntosaliharjoittelu on varmin tapa hyvän lihaskunnon ylläpitoon. Lihaskuntoharjoittelua kannattaa sisällyttää viikoittaiseen liikkumiseen ja varsinkin iän karttuessa lihaskunnon huoltoon tulee kiinnittää erityistä huomiota. Kuntosaliharjoittelu toimii myös tukena usealle eri kilpaurheilulajille. Kuntosaliohjelmaa ja ravitsemusta mietittäessä kannattaa ottaa huomioon oma elämäntilanne ja asettaa sopiva realistinen tavoite. Usein käy niin että liian tiukkaa ohjelmaa ei jaksa noudattaa paria viikkoa kauempaa. Harjoitusohjelmaa on hyvä muokata noin kolmen kuukauden välein jotta tekeminen pysyisi vaihtelevana ja motivoivana eivätkä lihakset tottuisi saman toistoon.

Meiltä saatavissa myös treeniohjelmia, ravinto-ohjelmia ja kahvakuulakoulutusta.

Autamme mielellämme sinua pääsemään juuri sinun tavoitteisiisi!

Janin treenihistoria

Ala- ja yläaste ikäisenä tuli etupäässä luisteltua talvisin ja potkittua palloa kesäisin mutta missään joukkueessa ei ollut varaa pelata Oulussa. 16-vuotiaana iski sitten kipinä kuntosaliharjoitteluun joten lähdin kaupunkiin etsimään salia. Vähän vahingossa vastaan tuli PT Gym. Siitä salista tuli hyvin nopeasti ”toinen koti” ja vähitellen myös työpaikka (maksoin salikorttini siivoamalla salin aamuisin).

Punttia tulikin tahkottua 4 vuotta aika huolella ja siinä alkoi kypsyä ajatus kilpailla kehonrakennuskilpailuissa. Sitten tuli kuitenkin pari loukkaantumista joiden seurauksena oli aika etsiä uusia haasteita. Niitä tarjosivat kamppailulajit. Päälajina oli ju-jutsu ja siinä ohessa otettiin myös hieman vapaaottelu matseja. Ju-jutsussa etenin siniseen vyöhön asti kunnes selkä rupesi reistailemaan ja esti harjoittelun.

Siitä oikeastaan alkoi muutaman vuoden työrupeama jolloin tein sen verta pitkää työpäivää rakennustyömailla ettei liikunnalle jäänyt aikaa. Sitten Marjon isä sai houkuteltua että lähdetäänpä hiihtämään Helenan hiihto, joten eipä auttanut kuin hommata sukset ja parin kuukauden harjoittelulla hiihdin 40km:n matkan. Sen jälkeen on tullut hiihdettyä myös Terwahiihtoja, Kyöstin hiihtoja ja Helenan hiihtokin pari kertaa. Yksi mukava rullasuksi tempauskin tuli hiihdettyä. Kiersimme yhtenä kesäpäivänä lenkin Haapajärvi-Kärsämäki-Vaskikello-Haapajärvi. Tarkka matka taisi olla 102km. Kyseessä oli hyväntekeväisyystapahtuma jonka tuotto lahjoitettiin MLL:lle. Tuossa hiihtoharjoittelun ohessa tuli myös lenkkeiltyä sen verran että tulipahan yksi puolimaratonikin juostua.

Sitten vuonna 2010 avasimme Marjon kanssa salin ja samalla innostuin kahvakuulaurheilusta. Tammikuussa 2011 kävin toiminnallisen kahvakuulaohjaaja koulutuksen ja samalla sain lisäoppia itse kahvakuulaurheilusta. Harjoittelu oli hauskaa joten päätin osallistua lajin SM-kisoihin toukokuussa 2011. Silloin tuli kuntosarjassa pronssimitalli. Lajin harjoittelu jatkui nousujohteisesti vuodet 2012 ja 2013 jolloin molempina vuosina otin lajin biathlon SM-kisoissa hopeaa amtöörisarjassa. Siinä matkan varrella operoitiin toinen polvi ja sitten vasen hauis revähti myös aika pahoin. 2014 alussa päätin sitten että olisi aika palata juurille ja aloin reenamaan kehonrakennuskisoja silmälläpitäen. Treenit sujui hetken loistavasti kunnes toukokuussa 2014 repesi oikea rintalihas. Vuoden 2014 aikana aloin panostamaan enemmän myös valmennustyöhön. Toimin F-junioreiden jääkiekkovalmentajana. Lisäksi valmennan kahvakuulaurheilijoita ja kehonrakennus tai fitness kilpailuhin tähtääviä urheilijoita. 2015 on panostettu edelleen enemmän tuohon valmennukseen ja ehkä vielä itsekin joskus jotain…

Janin kahvakuulaurheiluhistoria

  • kilpaillut lajissa vuodesta 2011 lähtien

  • ohjannut ryhmiä eri seuroissa ja valmentanut kilpailijoita 2011 lähtien, valmentaen tällä hetkellä urheilijoita kolmesta eri seurasta

  • luonut Haapajärvelle vahvan vuosittaisen kahvakuulaurheilukisaperinteen, järjestänyt salikisoja, SM-kisat, Suomen Cup –kisat 2011 lähtien

  • ollut mukana luomassa Suomeen yhtenäistä tuomaritoimintaa, ollut kouluttamassa kahvakuulaurheilutuomareita 2012 lähtien, toiminut kisoissa päätuomarina

  • on mukana järjestämässä kahvakuulaurheiluleirejä ja –kisoja eri paikkakunnilla, yhteistyötä useiden seurojen kanssa

  • tekee urheilijoiden fysiikkavalmennusta, kuntosaliohjausta ja ruokavalioita

  • keväällä 2017 17 käytyä kilpailua, SM hopea biathlon 2011 2x16kg, SM pronssi biathlon 2012 2x24kg, SM hopea biathlon 2013 2x24kg ja SM pronssi 2017 biathlon 2x24kg.

Toimii tällä hetkellä Kiilat Hockey ry:n kahvakuulajaoston vetäjänä. Kiilat Hockey ry on ollut Suomen Painonnostoliiton jäsenseura vuoden 2015 alusta. Painonnostajat ja kahvakuulaurheilijat voivat halutessaan edustaa seuraa kilpailuissa. Jaosto on keskittynyt kahvakuulaurheiluun ja on voimakkaasti mukana edistämässä lajin kilpaurheilua. Tavoitteena jaostolla on saada urheilijoita etenemään lajissa kansallisella tasolla mestaruussarjoihin ja kilpailemaan myös kansainvälisellä tasolla. Lajin amatöörisarjat kilpaillaan naiset 16kg ja miehet 2x24kg kuulalla ja mestaruussarjat naiset 24kg ja miehet 2x32kg kuulalla.

Marjon treenihistoria kahvakuulaurheilussa

Minun treenihistoriani ei ole tainnut mennä perinteisen ”kaavan” mukaan. En ole nimittäin aiemmin elämässä liikkunut koululiikuntaa enempää, ehkä varmaan siksi että mieluista lajia ei koskaan löytynyt. Ala-asteella liikunta oli pesäpalloa tai hiihtoa ja jos kumpikaan niistä ei kiinnostanut niin… Myöhemmin elämässä huomasin kuitenkin että minulla on luontaisesti hyvä hapenottokyky ja aloin myös pikkuhiljaa kiinnostumaan kuntosaliharjoittelusta. Jokin painojen nostamisessa viehätti, mutta edelleenkään en keksinyt että mikä se oma laji olisi.

Kun perustimme salin 2010 aloin treenaamaan perinteistä kuntosaliharjoittelua, ylipainoa oli lasten syntymän jälkeen 20kg ja yleiskuntokin heikko. Jani innostui kahvakuulaurheilusta ja minullakin alkoi kiinnostaa että mitähän itse pystyisi kisassa nostamaan. Lajista on tilastoituna kaikki suomalaisten kisoissa tekemät tulokset aivan alkuajoista lähtien, 8kg kuulan tuloksista lähtien http://www.kahvakuulakisat.info/

Janin ensimmäiset kilpailut olivat Kuusamon biathlon SM-kisat 2011 ja pääsimme siellä ensimmäistä kertaa näkemään mitä kisoissa tapahtuu. Olin paria kuukautta aiemmin alkanut harjoitella kisalajeja ja viikko SM-kisoista järjestimme salikisat itse, joihin osallistuin itsekin. Jännitys oli aivan valtava että ovatko toistot edes teknisesti hyväksyttyjä mutta hyvin meni, tein biathlonin 2x8kg työntö ja 8kg tempaus. Ja siitä se sitten lähti, koukussa olin, aina seuraavaan kisaan parantamaan omia ennätyksiä! Tavoitteena on lajin mestaruussarja.

  • keväällä 2017 33 käytyä kilpailua, SM hopea LC 2013 20kg, SM hopea biathlon 2015 16kg, EM-kulta 2015 tempaus 16kg, SE 2x12kg työntö -75kg 117 toistoa, MM kulta 2015 tempaus 16kg, SM pronssi 2016 mestaruussarjassa tempaus 24kg. SM hopea 2017 biathlon 16kg.

Aukioloajat:

Kulkukortilla 24/7 vuoden jokaisena päivänä.

Kulkukortit ovat henkilökohtaisia.
Kaverin voi tuoda salille omalla kulkukortilla 10€ hintaan.

Täältä meidät löytää:


Näytä suurempi kartta
spacer
spacer
JM-Kuntosali

Käyntiosoite: Koulukatu 2 85800 Haapajärvi / Postiosoite: Vastuksenkatu 13 85800 Haapajärvi
Jani p. 040 5485 289, Marjo p. 040 5374 539
jmkuntosali@gmail.com :: www.jmkuntosali.fi

 

link to smartum link to sporttipassi link to ticket mind&body link to tyky